Enexis kiest voor strategische samenwerking met ISS Facility Services

Na een uitvoerig tenderproject heeft Enexis gekozen voor ISS als partner op het gebied van Integrated Facility Services. Enexis en ISS gaan een samenwerking aan voor een periode van 10 jaar op 46 verschillende locaties. De scope van diensten is gericht op zowel soft- als hard-services. In totaal zijn het 39 diensten die door ISS in samenwerking worden ingevuld. De overeenkomst start op 1 januari 2017. Voor de hard services is Unica als partner geselecteerd die binnen de strategische samenwerking ook in het IFM-MT zal plaatsnemen. Bijzonder in het contract is dat dit voor Enexis al het tweede generatie contract is waar in een dergelijke constructie met een facilitair dienstverlener wordt gewerkt. In de samenwerking is er ook veel aandacht voor innovatie en vernieuwing, o.a. door de aanstelling van een aparte innovatiemanager.

Rene Laheij, Manager Facility Management van Enexis: “We beschouwen ISS vooral als een strategische partner en niet als een leverancier. Ze hebben tijdens het tenderproces goed laten zien dat ze veel waarde kunnen toevoegen aan onze facilitaire dienstverlening en daarin efficiency kunnen doorvoeren zonder versobering van onze dienstverlening. Onze Enexis Journey is gericht op een netwerk dat energie geeft en daar draagt ISS in belangrijke mate aan bij”.

Kees Stroomer, CEO van ISS Facility Services in De Meern: “Voor ons is Enexis een prachtige nieuwe Lighthouse-klant. Een showcase van onze Integrated Facility Services-dienstverlening waar we bijzonder trots op zijn. Bij ISS zijn veel professionals vanuit verschillende disciplines betrokken geweest bij de tender. Het feit dat Enexis ons als strategische outsourcingpartner beschouwd zien we als een groot compliment”.
Enexis houdt zich bezig met het beheer en het onderhoud van het gas- en elektriciteitsnetwerk in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland. Enexis voorziet in totaal 2,7 miljoen huishoudens en bedrijven van stroom en gas. Bij het bedrijf werken circa 4.500 werknemers. De komende maanden worden voorbereidingen getroffen voor de mobilisatie en transitie van de werkzaamheden.
Klik hier voor informatie.