Allseas legt 900 kilometer pijpleiding in Zwarte Zee

Allseas heeft een belangrijke order binnengehaald van het Russische Gazprom. Het Nederlandse offshorebedrijf gaat voor de in Amsterdam gevestigde Gazprom-dochter South Stream Transport BV 900 kilometer pijpleiding leggen op de bodem van de Zwarte Zee.

De gasleiding is onderdeel van TurkStream, een nieuw pijpleidingennetwerk dat Russisch gas via de Zwarte Zee naar Turkije moet gaan transporteren. Een deel van de leiding komt te liggen op meer dan 2 kilometer diepte. Het is de langste pijpleiding die Allseas ooit heeft gelegd en gaat een jaar in beslag nemen.

Voor de aanleg van de pijpleiding gaat Allseas het grootste schip ter wereld, de Pioneering Spirit, inzetten. De bouw van het schip heeft in totaal €2,6 mrd gekost en is door een vertraging van een jaar duurder uitgevallen dan gepland. Daarnaast is het schip ook nog eens in de vaart gekomen op een moment dat er sprake is van een zware crisis in de offshoresector. De opdracht voor de aanleg van de pijpleiding zal dan ook meer dan welkom zijn.

 

Bron: FD
Foto: Allseas.com