Boskalis-dochter VBMS wint inter-array kabellegcontract voor EnBW Hohe See offshore windmolenpark

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) maakt bekend dat dochteronderneming VBMS een kabellegcontract heeft verworven van EnBW Hohe See GmbH & Co.KG ter waarde van circa EUR 80 miljoen voor het 500 MW EnBW Hohe See offshore windmolenpark. De werkzaamheden voor VBMS omvatten het leveren, installeren en begraven van negenenzeventig (79) 33kV inter-arraykabels, evenals het aansluiten en testen ervan. In 2017 zal worden aangevangen met de uitvoering van het project waarbij de kabelkabellegactiviteiten in 2018 en 2019 zullen plaatsvinden.

Het Hohe See offshore windmolenpark komt circa 90 kilometer ten noorden van het eiland Borkum te liggen in het Duitse deel van de Noordzee. Het project beslaat een gebied van circa 40 vierkante kilometer met waterdieptes tot 40 meter.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag op onze markten opdrijven: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit project hangt nauw samen met de ontwikkeling van duurzame energieopwekking als gevolg van de verandering van het klimaat en een toenemende energieconsumptie.