Bouw Compleet Hardenberg richt programma op projectaanpak, zzp’ers en aanbesteding

Het kennisprogramma op Bouw Compleet Hardenberg (11, 12 en 13 oktober) focust zich op projectaanpak, zzp’ers en aanbesteding. Professionals lichten deze thema’s verder toe in het kennistheater midden op de beursvloer. Aan de vakbeurs nemen meer dan 200 exposanten deel. Daarmee profileert Bouw Compleet Hardenberg zich nog meer als dé vakbeurs voor Noord- en Oost-Nederland op het gebied van bouw.

BIM werkmethodiek

Wim Blaak komt aan het woord over projectaanpak. Blaak is BIM deskundige en praat bezoekers bij over alles wat te maken heeft met BIM, zoals de verschillen tussen de traditionele bouw en de BIM werkmethodiek. Blaak gaat onder meer in op de vraag: waarom hamert iedereen erop om nu met BIM aan de slag te gaan? In een korte presentatie neemt hij geïnteresseerden mee in de wereld van BIM en wat zij ermee kunnen doen.

Vaklui maken goede afspraken

De presentatie van Kees Huisman, algemeen secretaris van VLOK, over ‘Vaklui maken goede afspraken’ richt zich op zzp’ers. Vakspecialisten die werken voor consumenten, kunnen de tweezijdig algemene voorwaarden gebruiken. Deze is goedgekeurd door de consumentenbond en vereniging Eigen Huis. Als men werkt voor zakelijke opdrachtgevers, dan moet de overeenkomst goedgekeurd zijn door de belastingdienst. Huisman legt in zijn presentatie uit hoe simpel dit is.

Algemene voorwaarden in de bouw

Om meer informatie te verkrijgen over aanbestedingen en algemene voorwaarden in de bouw, komt Bram van de Kam namens Benthem Gratama Advocaten aan het woord. Veel ondernemingen in de bouwsector werken met algemene voorwaarden. Mocht het onverhoopt misgaan, dan zijn financiële gevolgen hierdoor beperkt. Ook kunnen schade en kosten zoveel mogelijk bij de veroorzaker worden neergelegd. Is dat wel zo? Helaas niet. Te vaak gaat dit mis. Met deze interactieve workshop kunnen geïnteresseerden hun kennis hierover testen en zichzelf laten informeren over de bijzondere oplettendheid die vereist is rondom dit onderwerp.

Duurzaamheidsplein met Live Academy

Op het nieuwe duurzaamheidsplein wordt door Greenworks Academy een Live Academy georganiseerd dat dient als kennisplatform en ontmoetingsplek in het thema duurzaamheid. Hier vinden meerdere pitches, kennissessies en demonstraties plaats.

Het volledige kennisprogramma met alle sprekers, onderwerpen, tijden en verdere details is te vinden op www.evenementenhal.nl/bouwcompleet.

Krachtige beurscombinatie

Het kennistheater en het duurzaamheidsplein maken onderdeel uit van de beursvloer van Bouw Compleet Hardenberg, maar ook bezoekers van Interieurbouw Vakbeurs en S.G.A. Vakdagen kunnen hier terecht. Alle drie de vakbeurzen vinden gelijktijdig plaats in Hardenberg.

Aanvullende beursinformatie

Bouw Compleet Hardenberg is op 11, 12 en 13 oktober te bezoeken van 14.00 tot 22.00 uur. Geïnteresseerden kunnen hun e-ticket(s) registreren via www.evenementenhal.nl/bouw-hb.