Brammer wint Coca-Cola Enterprises leveranciersprijs

Brammer heeft de prestigieuze leveranciersprijs Maatschappelijk Verantwoord en Duurzaam Ondernemen van Coca-Cola Enterprises (CCE) gewonnen. De MRO-distributeur ontving de prijs voor de verbetering van energie-efficiëntie en vermindering van verpakkingsafval en CO2-uitstoot. David Cowell, CCE’s vicepresident Procurement, en Bill Douglas, CCE’s uitvoerend vicepresident Supply Chain, vertelden over de winnaars en de ‘runners up’ dat: “Hun werk in 2014 een fantastische prestatie is en getuigt van hun inzet in de samenwerking met CCE.”

CCE was met name onder de indruk van de manier waarop Brammer met hun teams samenwerkte. Die samenwerking resulteerde bijvoorbeeld in de reductie van koolstofuitstoot en minder verbruik van energie, water en andere middelen in de fabrieken. Bij de bekendmaking van de prijs vertelde CCE: “We zijn ook onder de indruk van jullie reactie op CCE’s verwachtingen voor koolstof en hoe jullie de uitdaging aangaan met de in 2014 behaalde 35% reductie van jullie eigen CO2-uitstoot, terwijl jullie activiteiten toenemen. Het is de laagste hoeveelheid die jullie ooit hebben gerapporteerd.”

Miljoenenbesparing
Brammer is sinds september 2009 voorkeursleverancier van de zeventien Europese fabrieken van CCE. De samenwerking is gericht op onderhoud, reparatie en revisie, maar ook reductie van koolstofuitstoot staat hoog in het vaandel. Daarnaast heeft iedere CCE-fabriek een eigen Brammer Insite™, een Brammer-vestiging binnen een fabriek. Tot nu toe behaalde Brammer een besparing van meer dan €3,37 miljoen in meer dan 1.200 projecten. Tanya Kilfeather, Europees Key Account Development Manager bij Brammer: “Het delen van toegevoegde waarde is een belangrijke factor in het succes van elke werkrelatie. Daaronder valt ook het terugbrengen van de koolstofuitstoot. Het verheugt ons zeer dat onze benadering door CCE erkend en bekroond is. Een prestigieus internationaal merk met een duidelijke focus op duurzaamheid en milieuverantwoordelijkheid.”

Maatschappelijk verantwoord
Brammer past op al haar Europese locaties milieuprincipes toe. Die variëren van afvalbeheer en recycling tot groen transportbeleid en energie-efficiënte initiatieven, zoals verlichting en temperatuurbeheer. Bij iedere beslissing of investering neemt het bedrijf gevolgen voor het milieu zorgvuldig in overweging. Brammer neemt op dat gebied ook een belangrijke rol in voor duizenden fabrikanten omtrent verantwoorde productie, efficiëntie en energiebesparing.

Over de leveranciersprijs
Om in aanmerking te komen voor de leranciersprijs verwacht CCE dat leveranciers in staat zijn hun eigen maatschappelijke verantwoordelijkheid en hoge uitmuntendheid in duurzaamheid aan te tonen. De prijs is onderdeel van het programma voor Beheer van Leveranciersrelaties van CCE. Hiermee stimuleert CCE belangrijke relaties op het gebied van samenwerking, managementfocus en verbetering. Zo kan CCE de prestaties van leveranciers beoordelen en de beste uitvoerders belonen.