Eaton vernieuwt CurveSelect-tool

Powermanagementbedrijf Eaton heeft de gewijzigde eigenschappen van de ‘IE3-ready’ motorbeveiligingsschakelaars in zijn gratis CurveSelect softwaretool geïntegreerd. Deze verbeterde functionaliteit maakt het eenvoudiger om de uitschakelkarakteristieken van beveiligingscomponenten te vergelijken. Het ontwerp van schakel- en distributiesystemen kan dan ook eenvoudig geoptimaliseerd worden om maximale beschikbaarheid en betrouwbaarheid te leveren en tegelijkertijd te voldoen aan de nieuwe Europese regelgeving betreffende energie-efficiëntie. CurveSelect kan worden gebruikt om niet alleen de interactie te evalueren tussen een brede reeks Eaton-producten, maar ook tussen Eaton-producten en producten van andere fabrikanten.

Voor een efficiënte en economische beveiliging van aandrijfsystemen dienen de trip-curves van de beveiligingsschakelaars exact overeen te komen met de specificaties van de gebruikte uitrusting. Maar in praktische toepassingen is het bijna altijd noodzakelijk om verschillende beveiligingsschakelaars te gebruiken die in combinatie met elkaar werken. Om de exacte trip-respons van de apparatuur in dergelijke toepassingen te bepalen, moeten de actuele instellingen van elke voorziening in aanmerking worden genomen. Dit is een moeilijk en tijdrovend proces als er gewoon gewerkt wordt met geprinte uitschakelkarakteristieken.

Met CurveSelect is deze taak eenvoudiger, sneller en zekerder. CurveSelect is een Excel-gebaseerde softwaretool waarmee exacte uitschakelcurves voor alle producten kunnen worden gecreëerd en gedocumenteerd. Ook ondersteunt deze tool de gelijktijdige weergave van curves voor meerdere componenten die dezelfde tijd- en stroomschema’s gebruiken.