Emerson introduceert online multi component cascade laser gas-analyser voor nauwkeurige detectie en analyse

De CT5400 is geschikt voor rack montage en is speciaal ontwikkeld voor applicaties in de procesindustrie.

Emerson introduceert de Rosemount TM CT5400 gas-analyser als antwoord op de steeds groeiende vraag naar kostenefficënte gasanalyse- en emissie-monitoringsystemen, die uiterst nauwkeurig en stabiel zijn en daarnaast weinig onderhoud behoeven.

De CT5400 combineert op unieke wijze één of meerdere (maximaal 6) tunable diode lasers (TDL) en quantum cascade lasers (QCL) in één analyser. De gepatenteerde “laser chirp”- technologie detecteert met behulp van high resolution spectrocopie het type gasmolecuul in het nabij infra-rood gebied en in het mid infra-rood gebied, afhankelijk van het type laser.

Traditioneel moeten gas-analysers regelmatig gekalibreerd worden en zijn deze analysers in staat om 1 of 2 gassoorten te meten. Door het modulaire ontwerp van de CT5400, met de mogelijkheid meerdere lasers te integreren, kunnen tot wel 12 gassoorten gelijktijdig gemeten worden. Hierdoor kunnen complexe analysesystemen met meerdere analysers, met de benodigde conditioneringssystemen, vereenvoudigd worden. Het dynamisch meetbereik van de CT5400 is groot en loopt van het sub ppm tot procenten meetbereik.

De CT5400 is ontwikkeld voor diverse procesapplicaties zoals DeNOX/SCR installaties, ethyleen productie, CEMS systemen (contious emission monitoring systems), biogas/aardgas toepassingen en bijvoorbeeld zuiverheid van N2 en/of H2. Gebaseerd op dezelfde technologie als de recent geïntroduceerde CT5100 en CT5800, die geschikt zijn voor Ex installaties, is de CT5400 een goedkoper alternatief voor toepassing in een niet Ex gebied of in een bestaand analyserhuis.

Door het toepassen van de “chirp”-technologie reageert de Rosemount gas-analyser aanzienlijk sneller dan conventionele gas-analysers. De CT5400 doet ongeveer 1000 metingen per seconde en geeft plantmanagers en operators extra gemoedsrust aangezien ze sneller kunnen ingrijpen en/of corrigeren in hun bedrijfsvoering. Omdat de meetmethodiek direct gebaseerd is op het “first principle” is de nauwkeurigheid hoger dan de traditionele analysers die gebaseerd zijn op een afgeleid meetprincipe. Hierdoor verloopt de analyser nauwelijks en is een regelmatige (her)kalibratie niet nodig. Dat bespaart veel tijd, verhoogt de veiligheid en verlaagt de operationele kosten.

U vindt meer informatie over de Rosemount CT5400 continue gas-analyser op www.EmersonProcess.com/Rosemount-CT5400.

 

Foto: Rosemount™ CT5400 continue gas-analyser