Emerson sluit nieuwe overeenkomst met BP

De nieuwe, tienjarige overeenkomst betekent een voortzetting van de huidige overeenkomst. Emerson krijgt zo de gelegenheid een uitgebreider pakket van technologieën en kennis te leveren, wat weer moet leiden tot veilige, competitieve projecten en ondersteuning van BP’s Field of the Future®-programma voor betere operationele efficiency en oliewinning.
“Deze overeenkomst onderstreept onze focus op veilige en betrouwbare operations, evenals onze toewijding om een actieve rol in upstream olie- en gastechnologie te blijven spelen,” aldus Adrian Luckins, vicepresident Global Project Solutions bij BP.

Behalve automatisering, waarmee bedrijven als BP processen beter, veiliger en efficiënter kunnen uitvoeren, levert Emerson ook diensten en technologieën om projectkosten en projectuitloop te beperken, de betrouwbaarheid te vergroten en (dure) downtime van lopende activiteiten te verminderen.
De nieuwe overeenkomst vormt een uitbreiding op de bestaande relatie voor upstream-projecten. Volgens de afspraken van de nieuwe overeenkomst zal Emerson automatiseringssystemen blijven leveren, waaronder Distributed Control Systems en Safety Instrumented Systems, maar ook kleppen, meetinstrumenten en technologieën voor toezicht en gegevensverwerving, asset management en monitoring van machinewerking.

Emerson zal, als belangrijkste automatiseringscontractor, ook diverse project- en supportdiensten blijven leveren, onder andere voor het ontwerpen, installeren, configureren, testen en onderhouden van systemen. De overeenkomst voorziet tevens in het onderhoud van bestaande systemen.

Emerson_Network_Power“We waarderen BP’s blijvende vertrouwen in onze aantoonbare capaciteit om grote, complexe olie- en gasprojecten ten uitvoer te brengen,” aldus Steve Sonnenberg, president van Emerson Process Management. “Het team omarmt de mogelijkheid om die ervaring in de praktijk te brengen. We willen BP helpen op veilige en verantwoordelijke wijze projecten ten uitvoer te brengen, snel en probleemloos olie en gas te produceren, de operationele efficiency te maximaliseren en de opbrengsten te optimaliseren.”
De nieuwe overeenkomst bouwt voort op de succesvolle samenwerking tussen BP en Emerson op het gebied van diverse grootschalige upstream-projecten wereldwijd. Emerson levert op het moment automatiseringsdiensten aan BP voor een Floating Production, Storage and Offloading (FPSO)-schip voor het Quad 204-project en het offshore-platform Clair Ridge, beide gesitueerd in de Noordzee (ten westen van Shetland), en het Chirag- en Shah Deniz Stage 2-project in de Kaspische Zee.

BP en Emerson zijn overeengekomen dat Emerson Process Management, een wereldwijd actieve divisie van Emerson, automatiseringstechnologieën en aftercare-services gaat leveren voor de upstream olie- en gasactiviteiten van BP.