Energiebuddy O

Oxxio maakt bekend dat het als eerste energieleverancier ter wereld een  chatbot introduceert waarmee het interactie met gebruikers aangaat. Deze intelligente ‘next level’ chatbot, genaamd O, geeft gebruikers van de Oxxio App persoonlijke en relevante inzichten in hun energieverbruik én helpt deze op een vernieuwende manier te interpreteren. Zowel klanten als niet-klanten kunnen middels een data gedreven dialoog sturen op hun energieverbruik en de daarbij horende kosten. O is in samenwerking met TamTam en CX Company ontwikkeld en wordt aan de Oxxio App toegevoegd.

Inzicht door innovatieve technologie
O analyseert het energieverbruik én geeft gebruikers extra uitleg over de Oxxio App en energiekosten. Hiervoor maakt O gebruik van de (slimme) meterstanden van de klant. Deze worden anoniem vergeleken met andere gebruikers. “O is de persoonlijke Energiebuddy van de gebruiker”, vertelt Joos Luteijn, Digital Lead Oxxio. “Met O geeft Oxxio op een geheel nieuwe wijze invulling aan de relatie met onze gebruikers. Afhankelijk van het energieverbruik en app-gebruik, bieden we gebruikers interactie op maat.” De Oxxio App met O de Energiebuddy  zijn zowel voor klanten als niet-klanten met een slimme en traditionele meter gratis te downloaden en te gebruiken. “Wij zien veel kansen. Onze klanten willen graag zelf hun energiezaken regelen. Dit kan middels de Oxxio App. Als je inspeelt op deze behoefte en deze vertaalt naar relevante mobiele diensten, kun je hiermee de klantrelatie verstevigen en het voor klanten steeds makkelijker maken. De introductie van O is daar een voorbeeld van. Bovendien wordt O steeds slimmer. Complexe algoritmes zetten grote hoeveelheden onoverzichtelijke data om naar gebruiksvriendelijke en bruikbare informatie. Op deze manier kan O zichzelf continu verbeteren en doorontwikkelen. Op korte termijn zal het mogelijk zijn om het energieverbruik nog nauwkeuriger te analyseren, zodat de gebruiker nog beter grip heeft op de kosten. Tevens kunnen gebruikers in de nabije toekomst O vragen stellen. En als vervolgstap zien wij ook een stap naar platformen als Siri van Apple of Facebook Messenger waarbinnen we de dialogen kunnen voortzetten”, aldus Luteijn.
De Oxxio App is te downloaden of te updaten via de App Store en via Google Play. Meer informatie is te vinden op Oxxio.nl/energieverbruik-meten.