Fabrikant van zonne-energieaccu’s Sonnen misschien naar de beurs

Sonnen, de Duitse fabrikant van accu’s waarin zonne-energie is opgeslagen, overweegt een beursgang in 2017 of 2018. Sonnen is een concurrent van het Amerikaanse Tesla. Met de opbrengst wil Sonnen nieuwe dienstverlening ontwikkelen.

Sonnen is in 2010 in Beieren opgericht en heeft dit jaar zijn tienduizendste accu verkocht, laat bestuursvoorzitter en grondlegger Christoph Ostermann aan persbureau Bloomberg weten.

Eerder kreeg Sonnen al nieuwe aandeelhouders, waaronder het Chinese windturbine- en energiemanagementbedrijf Envision Energy en Thomas Putter, de vroegere topman van Allianz Capital Partners. Deze uitbreiding leverde Sonnen € 76 miljoen aan nieuw eigen vermogen op.

Om het bedrijf internationaal uit te kunnen breiden, en om te kunnen concurreren met Tesla en fabrikanten van conventionele accu’s, heeft Ostermann extra geld nodig. Het bedrijf heeft zijn thuismarkt al uitgebreid met de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Australië. De aandelen zullen bij een beursgang worden genoteerd in Duitsland of de VS.

Bron: FD