Greenchoice kiest Pioneer Solutions

logoGreenchoice kiest voor TRMTracker van Pioneer als energieportfolio- en risicomanagementsysteem. TRMTracker is een softwareapplicatie voor de registratie van in- en verkoopovereenkomsten, risicobeheer en afhandeling van stroom- en gasportefeuilles. Voor Greenchoice is het systeem belangrijk voor het uitvoeren van haar rol als zogeheten programmaverantwoordelijke partij (PV).

“We wilden een robuust en bewezen systeem voor het optimaliseren en beheren van onze bedrijfsprocessen rond het inkopen van elektriciteit en gas op de groothandelsmarkten. Dat is belangrijk voor onze groei en verdere professionalisering,”  zegt Maurice Koenen, hoofd inkoop & portfoliomanagement bij Greenchoice. “We kozen voor TRMTracker vanwege de functionaliteit en flexibiliteit. Pioneer is een goede partner hierbij: we hebben ze grondig vergeleken en zij scoren het beste als het gaat om onder meer functionaliteit, configureerbarheid en ervaring.”

Pioneer’s TRMTracker is een softwareplatform dat alle processen voor in- en verkoop van energie op de groothandelsmarkten ondersteunt. Het biedt een geïntegreerde oplossing voor registratie van orders en contracten, het beheren van inkoopposities en risicomanagement. Ook heeft TRMTracker een uitgebreide rapportagefunctionaliteit en mogelijkheden om de posities te facturen aan derden.

Hugo Stappers, Director of Sales & Marketing EMEA bij Pioneer Solutions. “Met TRMTracker haalt Greenchoice een geïntegreerde, automatische verwerking van order naar factuur in huis. Dat optimaliseert de beschikbare informatie, processtroom en efficiëntie”.