Grundfos introduceert het nieuwe ALPHA3 systeem

Grundfos lanceert het unieke ALPHA3 systeem. Deze nieuwste circulatiepomp uit de ALPHA range maakt het mogelijk door middel van data communicatie naar de ALPHA Reader, snel en eenvoudig verwarmingssystemen met radiatoren en/of vloerverwarming hydronisch te balanceren. Het ALPHA3 systeem herdefinieert wat een kleine circulatiepomp kan doen. Voorzien van innovatieve functies en robuuste hardware, verlegt deze pomp de grens voor efficiëntie en betrouwbaarheid naar een ongeëvenaard hoog niveau. Met de mogelijkheid om belangrijke systeem gegevens op afstand te kunnen uitlezen, profiteert de installateur en ook de huiseigenaar. Want met een goed uitgebalanceerd verwarmingssysteem is een reductie van 7% tot 20% op de stookkosten te behalen. “We weten dat installateurs altijd zeer druk zijn en dat huiseigenaren zich geen zorgen maken over het complexe pompsysteem in hun cv installatie. Maar door het hydronisch balanceren van alle radiatoren en de vloerverwarming met behulp van de lokale data biedt het ALPHA3 systeem snel en eenvoudige de oplossing met vele verrassende voordelen” zegt Michael Skjoldemose, Hoofd Product Ontwikkeling bij Grundfos.

Hoe het werkt en waarom het zo goed is
De ALPHA Reader is een toebehoren voor de nieuwe ALPHA3, dat een lichtsensor gebruikt voor het uitlezen van data vanuit de pomp. Deze data kan vervolgens eenvoudig worden uitgelezen op een smartphone of tablet met de Grundfos GO Balance app. Door de 4 eenvoudige stappen van de app te volgen, balanceert de installateur het verwarmingssysteem van een kleinere woning in minder dan een uur.Een goed gebalanceerd verwarmingssysteem biedt de gebruiker namelijk een perfect warmte comfort in iedere kamer zonder half koude radiatoren of delen van de vloerverwarming die niet of minder warmte afgeven. Ook voorkomt het hinderlijke bijgeluiden in leidingen en radiatoren. En door een optimale afstelling van het systeem werkt de ketel in het meest efficiënt werkgebied wat de levensduur positief beïnvloed. Tevens betekend dit een reductie van de stookkosten.

Uiterst betrouwbaar en toonaangevende efficiency
Het ALPHA3 systeem zit vol met functies om een probleemloze en betrouwbare werking te garanderen. De keramische lagers en as voorkomen dat magnetische deeltjes uit het water worden aangetrokken en verlengen de levensduur van de pomp. De gloednieuwe robuuste start-up procedure, waarbij blokkades letterlijk los worden geschud na een periode van inactiviteit, dragen sterk bij aan de levensduur. Voeg daarbij de droogloopbeveiliging toe, die de pomp uitschakelt als er geen water in het pomphuis aanwezig is, en je hebt een uiterst betrouwbaar circulatiepomp. Met een energie-efficiëntie-index van slechts 0,15, is het nieuwe ALPHA3 systeem bovendien de meest energie-efficiënte circulatiepomp in zijn klasse. Dit was de conclusie van een product vergelijk uitgevoerd door het onafhankelijk instituut VDE*. De ALPHA3 analyseert namelijk het gedrag van de gebruiker en past automatisch het vermogen van de pomp naar beneden aan. Hierdoor verbruikt de ALPHA3 slecht 3 watt bij minimale belasting en is een energiebesparing tot 87% mogelijk in vergelijking met een reguliere standaardpomp.

 Voordeel van de eenvoud
De ALPHA3 biedt nog steeds het voordeel van de eenvoud. De bijgewerkte ALPHA-plug, de AUTOADAPT functionaliteit en de gebruiksvriendelijke interface maakt installeren en in bedrijfstelling zeer eenvoudig. De optimale proportionele druk is dan ook snel gevonden door een druk op de knop middels de AUTOAdapt functionaliteit.

 Beschikbaarheid
Het nieuwe ALPHA3 systeem is vanaf september beschikbaar bij de bekende groothandels. Product informatie (inclusief 2BA en BIM) en leermiddelen zijn te vinden op Grundfos.nl en worden tijdens de september roadshow iedere dag demonstraties gegeven bij u in de buurt.