Honeywell introduceert de Lyric T6 programmeerbare, slimme thermostaat

lyric_t6_cutout_zijaanzicht-rechts_homescreenOntworpen met efficiënte installatie en consumentencomfort als uitgangspunten

 

Honeywell (NYSE:HON), al meer dan honderd jaar wereldwijd leider op het gebied van thermostaten, lanceert de volgende generatie van programmeerbare, slimme thermostaten: de Lyric T6. Deze universele thermostaat en de bijbehorende Lyric-app helpen gebruikers dankzij diverse programma’s en functies automatisch energie te besparen. Bovendien is de Lyric T6 eenvoudig te installeren. De programmeerbare thermostaat heeft verder een geïntegreerde wifi-verbinding, een intuïtief touchscreen en slimme, energiebesparende eigenschappen, zoals optimale start en stop. De Lyric T6 is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: bedraad (Lyric T6) en draadloos (Lyric T6R).

Installatie
Installatie van zowel de bedrade als de draadloze versie van de Lyric T6 is snel en eenvoudig. De ketelmodule is dankzij de opklapbare bedradingsklep moeiteloos te plaatsen, zowel op de wand als op een inbouwdoos. De Lyric T6 is geschikt voor alle 24-230V aan-/uit- en OpenTherm-toestellen en stadsverwarming. Na voltooiing van de installatie is de werking direct te testen. Daarna volgt een eenvoudige configuratie via het touchscreen van de thermostaat.

Klokprogramma’s en geofencing
De Lyric T6 wordt standaard geleverd met zowel een zevendaags als een vijf+tweedaags klokprogramma met zes perioden per dag – ideaal voor gebruikers met een regelmatige levensstijl. De klokprogramma’s zijn eenvoudig aan te passen via zowel het touchscreen op de thermostaat als de Lyric-app.

Voor moderne consumenten met een drukke en onregelmatige levensstijl biedt de Lyric-app geofencing. Deze functie past de temperatuur automatisch aan op basis van de locatie van de smartphone van de gebruiker. De gebruiker stelt zelf een voorkeurstemperatuur in voor wanneer hij aanwezig is en voor wanneer hij weggaat. Zo tilt de thermostaat automatische temperatuurregeling naar een hoger niveau om de gebruiker te ontzorgen en energie-efficiënter om te gaan met verwarming. Verder is de thermostaat voorzien van een slaapprogramma voor ’s nachts en een afwezigprogramma voor wanneer de gebruiker bijvoorbeeld op vakantie is.

Apple HomeKit
Honeywell werkt samen met andere marktleiders op het gebied van connected home-producten. Zo is de Lyric T6 compatibel met Apple HomeKit™* en daardoor te bedienen met compatibele Apple-apparaten**.

Honeywell beschikt over het meest uitgebreide productassortiment in de thermostatenmarkt met onder andere diverse programmeerbare thermostaten, connected thermostaten (Round Connected) en slimme zoneregeling (evohome Wi-Fi).

De Lyric T6 is vanaf 1 oktober 2016 verkrijgbaar bij de groothandel. De consumentenadviesprijs van de Lyric T6 is 199 Euro (incl. btw) en van de Lyric T6R 249 Euro (incl. btw).


Mario Moura (General Manager van Honeywell’s Residential Business Europa):      

“De Lyric T6 is een uitbreiding van het aanbod van onze installateurs, waarmee zij tegemoetkomen aan de eisen en wensen van de moderne consument. De betrouwbare thermostaat is niet alleen eenvoudig in installatie, maar ook in gebruik. De thermostaat en bijbehorende Lyric-app zorgen voor ultiem comfort. De diverse klokprogramma’s en geofencing helpen de gebruiker efficiënt om te gaan met energie zonder dat ze daar iets voor hoeven te doen. Door de programma’s zelf aan te passen, houden ze altijd de controle.”