Jonge ondernemer verduurzaamt MKB

Toekomstige Amerikaanse president Donald Trump ontkent klimaatverandering en wil onder het Parijs-klimaatakkoord uit. Een slechte zaak, volgens Matthijs Huiskamp van dunergy Nederland. 

Matthijs is recentelijk gestart met dunergy, om verduurzaming naar het MKB te brengen. Hij gelooft dat duurzaamheid kan worden ingezet om bedrijven te versterken- bijvoorbeeld om meer klanten te bereiken of simpelweg om kosten te besparen. Om de stap naar duurzaam ondernemen te vereenvoudigen, dienen er enkele belemmeringen te worden weggenomen, dunergy helpt daar een handje bij.

Het eerste project van dunergy is de “Groene Wellness” campagne, waarin zij trachten de sauna- en wellnessbranche te verduurzamen. “We hebben onderzoek gedaan onder 710 saunaliefhebbers, nagenoeg alle ondervraagden geven aan duurzaamheid binnen de branche belangrijk te vinden, terwijl het percentage wellness-centra dat zich bezighoudt met duurzaamheid nihil is,” verklaart Matthijs. 69% Geeft aan een sterke voorkeur te hebben om duurzame centra te bezoeken en meer dan 77% is in staat om zelf bij te dragen aan duurzaamheid in de branche.

In de sauna- en wellnessbranche is relatief veel warmte nodig om sauna’s, zwembaden en de gebouwen te verwarmen. Veelal wordt deze warmte voornamelijk opgewekt door het verstoken van gas, wat erg slecht is voor het milieu. Er zijn meerdere groene alternatieven welke deze warmte ook kunnen opwekken. Hoewel de groene alternatieven een grote investering zijn, verdient deze zich op termijn eenvoudig terug door de lagere stookkosten. “De hoge investeringskosten vormen één van de belemmeringen om te kunnen verduurzamen voor bedrijven in de sauna- en wellnessbranche,” zegt Matthijs Huiskamp. Aan de hand van deze ondervindingen is hij namens dunergy op zoek gegaan naar partnerships met installatiebedrijven, en verzorgt hij financiering en subsidieaanvragen. “Dunergy gelooft dat verduurzaming voor de ondernemer een meerwaarde moet leveren en dat deze meerwaarde niet alleen maar duurzaamheid zelf moet zijn. De ondernemer moet beloond worden voor duurzaamheid en het verduurzamen moet hem zo makkelijk mogelijk gemaakt worden en zonder zorgen” onderstreept hij.

Door haar unieke werkwijze zet dunergy de duurzaamheidsmarkt op haar kop; waar traditioneel één bedrijf per keer verduurzaamt en geen totaaloplossing biedt, verduurzaamt dunergy in één keer de hele branche met oplossingen voor alle belemmeringen.

Voor meer informatie over dunergy kunt u de gelijknamige website bezoeken.