Lezingen, workshops en adviesgesprekken RVO.nl tijdens Vakbeurs Energie 2016

Bij veel ondernemers en bedrijven is lang niet altijd bekend hoe de overheid hen kan ondersteunen met de energietransitie. Naast een breed scala aan subsidies, zijn er tal van fiscale regelingen en treedt de overheid geregeld op als samenwerkingspartner. Ook is de overheid bij uitstek de partij om wet- en regelgeving te duiden voor individuele situaties. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) deelt haar kennis tijdens Ecomobiel en Vakbeurs Energie op  4,5 en 6 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch. Naast een programma van lezingen en workshops, kunnen ondernemers en professionals die vooruit willen met energie-opwekking of –besparing een persoonlijk gesprek met een RVO.nl adviseur inplannen. 

Het kennis- en expertisegebied van RVO.nl is breed; de onderwerpen die de revue passeren in de negentien lezingen en workshops van RVO.nl variëren van energieprestatiecontracten en de energie-investeringsaftrek tot laadinfrastructuur, het energielabel van utiliteitsgebouwen en brandstoffenvisie. Ook de aanwezige adviseurs hebben verschillende expertises; van Utiliteitsbouw (U-bouw) en BENG (Bijna Energie neutrale Gebouwen) tot Subsidie Praktijkleren en EIA (Energie-investeringsaftrek).

Drempel verlagen aanvragen Energie-investeringsaftrek
Adviseur Maarten Deckers van RVO.nl geeft de workshop Energiebesparing en Energie-investeringsaftrek, een gouden combinatie. Deze workshop is bedoeld om de drempel voor ondernemers te verlagen om gebruik te maken van deze fiscale regeling. EIA is gemakkelijk toegankelijk. Met EIA kan 58% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen worden afgetrokken van de fiscale winst, bovenop de gebruikelijke afschrijving. Dat betekent minder inkomsten- of vennootschapsbelasting. Deckers licht verder toe hoe het zit met o.a. het eLoket, de randvoorwaarden van de aanvragen en de meldingstermijn.

19 workshops en lezingen
RVO.nl staat dagelijks in contact met o.a. woningcorporaties, start-ups, burgerinitiatieven en het bedrijfsleven en heeft daardoor veel kennis van de vertaalslag naar de praktijk. In de verschillende workshops en lezingen tijdens de beurzen komen dan ook veel praktijkcases voorbij.

Adviseurs op de beurs
RVO.nl geeft advies over wet- en regelgeving, subsidies, fiscale voordelen of andere vormen van ondersteuning en helpt ondernemers met onderzoek naar de concrete mogelijkheden. Beursbezoekers kunnen persoonlijk in gesprek met een van de RVO.nl adviseurs, aanwezig tijdens Ecomobiel en Vakbeurs Energie.

Overzicht adviseurs en adviesonderwerpen

Overzicht lezingen en workshops