REC bereikt mijlpaal inzake efficiëntie voor multicrystalline zonnecellen

REC, een toonaangevend Europees merk van zonnepanelen, maakt bekend dat het bedrijf een formule heeft ontwikkeld, gekoppeld aan een proces voor de massaproductie van multicrystalline zonnecellen met een efficiëntie hoger dan 20%.

Deze prestatie is toe te schrijven aan verbeteringen bij alle stappen van het productieproces – van het silicium tot en met de celproductie. Een partij cellen die werden verwerkt in de productielijn leverden een gemiddelde celefficiëntie van 20,21%. De beste prestatie tot nu toe, gemeten door een in-house tester op basis van een externe calibratiecel resulteerde in een efficiëntie van 20,47%.

REC is de eerste producent die mag aankondigen succesvol dergelijke hoge celefficiëntie te bereiken op een multichrystalien platform voor productie op industriële schaal. Vanaf november 2016 wordt dit nieuwe proces toegepast op de REC productielijnen in de geïntegreerde productiefaciliteit van het bedrijf in Singapore.

“REC streeft er voortdurend naar nieuwe producten en processen te ontwikkelen die klanten verzekeren van hoogwaardige zonnepanelen van hoge kwaliteit en hoog rendement. Deze grote prestatie is een sterk bewijs van het niveau van onze R&D-inspanningen op alle stappen van de waardeketen,” zegt Steve O’Neil, Chief Executive Officer bij REC. “Panelen met REC TwinPeak technologie excelleerden reeds met leidinggevende efficiëntie in hun klasse. Deze laatste, nog hogere efficiëntiewaarden zullen resulteren in nieuwe generaties van eerste kwaliteits REC producten die de hoogste toegevoegde waarde leveren aan klanten wereldwijd.”

Met een hogere celefficiëntie wordt meer zonnelicht opgevangen door de zonnecel, dat vervolgens wordt omgezet in energie. Dientengevolge merken investeerders, eigenaars of eindgebruikers hoger vermogen en hogere opbrengsten van hun installatie voor zonne-energie.