Subtoppers en nieuwkomers groeien op de energiemarkt

De tradiotionele energiegiganten Nuon, Essent, Eneco en Delta verliezen de laatste jaren steeds meer klanten die overstappen naar subtoppers en nieuwkomers op de energiemarkt. Dit blijkt uit onderzoek van prijzenvergelijker Pricewise.nl op basis van gegevens van honderdduizenden overstappers.

Het vrijgeven van de energiemarkt heeft, volgens Pricewise, voor een groei van de subtoppers gezorgd ten koste van de vier grote energiemaatschappijen. Daarbij moet wel de kanttekening worden gemaakt dat subtoppers als Oxxio en energiedirect.nl in handen zijn van respectievelijk Eneco en Essent. Door de liberalisering is de markt na ruim tien jaar volwassener en toegankelijker geworden.

De subtoppers zijn de energiemaatschappijen die kort na het vrijgeven van de energiemarkt in 2004 zijn opgericht en voet aan de grond wisten te krijgen, zoals Oxxio, NLE, energiedirect.nl en Greenchoice.

Een derde generatie energieleveranciers is sinds een jaar actief op de energiemarkt, zoals Vandebron, energieFlex, Pure Energie en Qurrent. De grootste nieuwkomer is Budget Energie, aldus Pricewise.

Bron: FD