Vakbeurs Energie steunt WakaWaka Foundation

In lijn met het beursthema ‘Nieuwe Connecties in de Energietransitie’ van Vakbeurs Energie gaan organisator 54events en de WakaWaka Foundation een partnership aan. Maurits Groen, oprichter van WakaWaka en nr 1 in de Trouw Duurzame 100 (2015) is dit jaar een van de ambassadeurs van de beurs, 4 tot en met 6 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch. 
WakaWaka’s missie is om levens te helpen verbeteren. De basis van alles wat de Foundation doet: Share the Sun. WakaWaka’s zijn hightech, low-cost solar lampen en opladers. Voor elke verkochte WakaWaka gaat er altijd WakaWaka Light naar een gezin zonder elektriciteit in een crisisgebied.
Het doel van de samenwerking is om zoveel mogelijk families in ontwikkelingslanden, vluchtelingenkampen en door rampen getroffen gebieden toegang te geven tot licht en stroom op zonne-energie, om bijvoorbeeld mobiele telefoons op te laden en verbonden te blijven. Daarnaast is het streven om zoveel mogelijk nieuwe connecties met exposanten en bezoekers te leggen, zodat in de toekomst nieuwe partners kunnen worden betrokken bij projecten van de Foundation.
Meer licht, meer veiligheid
54events doneert 100 WakaWaka Lights en verloot een aantal mooie WakaWaka producten onder haar bezoekers. In de stand van de WakaWaka Foundation kunnen bezoekers terecht voor meer informatie over hun producten, projecten en werkwijze. Samen met Oxfam Novib werd bijvoorbeeld het project Safe light for Nigerians opgezet. Hierbij worden kleine kampen van mensen die op de vlucht zijn voor de Boko Haram van WakaWaka van lichten  voorzien. Dit brengt zowel binnen als buiten veiligheid. Niet alleen wordt de kans op vuur sterk verminderd, je kunt zo bijvoorbeeld ook veilig buiten naar het toilet. Verder krijgen kinderen de kans om ’s avonds te lezen en huiswerk te maken en kunnen vrouwen werken aan producten die ze op de markt kunnen verkopen.
Vakbeurs Energie
Van 4 tot en met 6 oktober 2016 vindt de 12e editie van de Vakbeurs Energie plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Met ruim 350 exposanten en honderden inhoudelijke sessies is de beurs uitgegroeid tot een onmisbaar platform voor iedereen die serieus met duurzame energieopwekking en energiebesparing bezig is. Uniek daarbij is de verbinding die wordt gelegd tussen de belangrijkste betrokken sectoren gebouwde omgeving, industrie en – door de combinatie met de vakbeurs Ecomobiel – duurzame mobiliteit.
Over WakaWaka
WakaWaka werd in 2012 opgericht met als doel een duurzame oplossing te vinden voor de 1,2 miljard mensen op de wereld leven zonder toegang tot veilig licht en elektriciteit, die vaak noodgedwongen gebruik maken van gevaarlijke kerosinelampen. Naast het veroorzaken van longproblemen en brandwonden is de kerosine duur en vervuilend. Met licht en stroom op zonne-energie hebben families in ontwikkelingslanden ’s avonds licht om te kunnen studeren of te werken. Dat levert betere schoolresultaten, meer inkomen en een beter leven op. Ook het opladen van mobiele telefoons is belangrijk in afgelegen gebieden zonder stroom.
Gestart in Rwanda, maakt WakaWaka kwaliteitsproducten toegankelijk en betaalbaar in ontwikkelingsmarkten. Daarnaast richt WakaWaka zich op noodhulpgebieden, waar licht en stroom hard nodig is na een natuur- of humanitaire ramp. WakaWaka’s producten zijn in Europa en de Verenigde Staten beschikbaar.
Over 54events
54events is een mediabedrijf dat gespecialiseerd in live communicatie op het gebied van energietransitie. In de vorm van beurzen, congressen en evenementen op zet 54events zich in voor het opbouwen van duurzame contacten voor haar relaties van vraag- en aanbodzijde. Het bijdragen aan een optimaal rendement uit de investering van de klant vormt de rode draad. 54events investeert in goede inhoudelijke programma’s om gericht de juiste doelgroepen aan te trekken. Onder de thematiek ‘Accelerating energy transition’ leveren de activiteiten van de organisatie een bijdrage aan duurzame groei in Nederland.
Praktisch
Vakbeurs Energie: 4, 5 en 6 oktober 2016 in de Brabanthallen in Den Bosch. Ecomobiel: 4 en 5 oktober 2016. Dagelijks van 10.00-17.00 uur. Zie voor meer informatie Vakbeursenergie.nl en Ecomobiel.nl.