Vermilion Energy sluit landelijk partnerschap met JINC

Vermilion Energy is een partnerschap aangegaan met JINC, een non-profit organisatie die jongeren op weg helpt naar een goede start op de arbeidsmarkt. De samenwerking, die voor meerdere jaren wordt aangegaan, is van grote betekenis voor beide partijen. Vermilion Energy treedt op als founding partner van de eerste vestiging van JINC in Noord-Nederland. De vestiging komt in Leeuwarden en zal in het eerste kwartaal van volgend jaar de deuren openen.

De samenwerking tussen Vermilion en JINC geldt als een vlaggenschip partnerschap in Vermilion’s Way of Caring programma. JINC zet zich al jaren en met succes in op het gebied van maatschappelijke samenwerking tussen het bedrijfsleven en scholen. Het doel van de samenwerking is om jongeren van 8 tot 16 jaar, die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand, op weg te helpen naar een goede start op de arbeidsmarkt.

Met Vermilion Energy haalt JINC een nieuwe industrietak binnen, namelijk die van gaswinning. Leerlingen kunnen vanaf een veilige locatie zien hoe de werkzaamheden in de praktijk worden uitgevoerd en krijgen een indruk van de werkomgeving en de bedrijfscultuur. Door middel van proefjes en spellen krijgen ze een beeld van hoe gaswinning in z’n werk gaat. Bovendien krijgen ze spelenderwijs de kans daadwerkelijk zelf gas op te sporen op een bodemkaart.

Gemeenschapsfonds
Vermilion hecht belang aan de regio’s waar het bedrijf aardgas opspoort en wint. Om een maatschappelijke bijdrage te leveren aan deze regio’s is dit jaar het gemeenschapsfonds opgericht. Vanuit dit fonds draagt Vermilion bij aan projecten die onderscheidend zijn en het verschil maken in een (lokale) samenleving. Hiervoor zijn vier focusgebieden aangegeven:

* Bijdrage aan een kansrijke samenleving
* Gezondheid & veiligheid
* Milieu
* Vermilion’s culturele identiteit

Vermilion beschikt over kantoren in Harlingen en Amsterdam en zal daarom actief bijdragen aan projecten in deze regio’s.