Wuhan New Energy Institute van Grontmij wint ingenieursprijs

Het Wuhan New Energy Institute in China van advies- en ingenieursbureau Grontmij, Soeters Van Eldonk architecten en het Urban Planning and Design Institute Shanghai heeft de International Federation of Consulting Engineers (FIDIC) Award of Merit gewonnen. Samen met andere belangrijke internationale bouwwerken roemt het FIDIC het Wuhan New Energy Institute vanwege haar bijdrage aan de wereldeconomie en de kwaliteit van leven.

Het New Energy Institute is een zeer duurzaam kantoorgebouw waarin de integrale visie op duurzame gebouwen in China terugkomt. In het uitmuntende concept worden nieuwe energietoepassingen en geavanceerde technologie gecombineerd tot een koolstofarm, comfortabel, intelligent, efficiënt en uniek artistiek ontwerp. Het prestigieuze icoonproject won al verschillende prijzen, waaronder in 2010 de door China uitgeschreven internationale ontwerpwedstrijd en de Vernufteling in 2011.

Barry van Sloten, directeur Bouw & Vastgoed bij Grontmij is trots op de internationale erkenning: “Het Wuhan New Energy Institute is naast een prachtig gebouw, hét voorbeeld hoe een uitdagende natuurlijke omgeving in je voordeel te gebruiken. Een toonbeeld voor duurzame ontwikkeling.”

FIDIC 2015
De FIDIC Awards worden jaarlijks uitgereikt aan projecten die een bijdrage leveren aan de wereldeconomie en een hogere kwaliteit van leven nastreven. De internationale prijs is een initiatief van brancheorganisatie International Federation of Consulting Engineers waar alle nationale ingenieursverengingen in vertegenwoordigd zijn.