Yokogawa doet strategische investering in Bayshore Networks

Yokogawa heeft een strategische investering gedaan in Bayshore Networks, Inc., een Amerikaanse technologie-innovator die cybersecurity-software ontwikkelt voor Industrial Internet of Things (IIoT). Met de investering van Yokogawa kan Bayshore Networks de ontwikkeling van haar IIoT-beveiligingstechnologie voortzetten terwijl Yokogawa kan profiteren van de communicatiebesturings- en andere technologieën van Bayshore Networks. Verwacht wordt dat het partnership tussen beide bedrijven de ontwikkeling van de IIoT-architectuur door Yokogawa zal versnellen en zal zorgen voor verdere uitbreiding van het aantal oplossingen.

Bayshore Networks is opgericht in 2012 en heeft haar hoofdkantoor in de regio Washington DC. Het bedrijf biedt cybersecurity-systeemoplossingen voor industriële toepassingen. Het bedrijf heeft een aantal strategische partners in de IT-sector en verwierf bekendheid voor haar expertise op het gebied van IIoT-cybersecurity.

Bayshore Networks ontwikkelde een communicatie-besturingstechnologie voor laag 7 van het OSI-referentiemodel. Dit model is bedoeld om datacommunicatie tussen verschillende communicatiesystemen te faciliteren. Naast cybersecurity-technologie kan dit ook worden ingezet voor veiligheidsoplossingen voor het monitoren en besturen van productieomgevingen. De technologie kan in potentie een belangrijk onderdeel worden van Yokogawa’s IIoT-architectuur. De investering die Yokogawa in het bedrijf heeft gedaan, bedraagt US$ 900.000.

Volgens Tsuyoshi Abe, vice president van Yokogawa, vormt de geavanceerde technologie van Bayshore Networks de basis voor nieuwe, innovatieve oplossingen en diensten voor klanten. Mike Dager, CEO van Bayshore Networks verklaart dat Yokogawa en Bayshore Networks dezelfde visie delen op een veilige IIoT-omgeving waarmee nieuwe toepassingen mogelijk zijn die de veiligheid verbeteren, processen optimaliseren of rendementen verhogen.

In het kader van Yokogawa’s ‘Process Co-Innovation’ visie richt het bedrijf zich niet alleen op optimalisering van productieprocessen, maar ook van materiaal- en informatiestromen binnen en tussen bedrijven, inclusief de tussenliggende waarde- en leveringsketen. Het effectieve gebruik van IIoT is een sleutelfactor voor Process Co-Innovation.


Over Yokogawa
Yokogawa’s wereldwijde netwerk van 92 bedrijven omspant 59 landen. Sinds de oprichting in 1915 is het bedrijf, dat een omzet heeft van 3,7 miljard US$, actief met hoogwaardige research en innovatie. De kernactiviteiten van Yokogawa omvatten industriële automatisering en besturing, test- en meetapparatuur, informatiesystemen en industriële dienstverlening. De industriële automatiseringsdivisie speelt een vitale rol voor een groot aantal industrieën, waaronder de olie-, chemie-, LNG-, energie- staal-, papier-, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie. Meer informatie over Yokogawa is te vinden op de website www.yokogawa.com.

Yokogawa Europe BV werd in 1982 in Amersfoort opgericht als Europees hoofdkantoor. Door heel Europa heeft Yokogawa vestigingen voor verkoop, service en engineering. Om de dekking en support die de procesbesturing en -automatisering met zich meebrengen te vergroten, is dit netwerk later uitgebreid naar Centraal en Oost-Europa. Yokogawa ontwikkelt en produceert flowmeters bij Rota Yokogawa in Duitsland en vloeistofanalysers en industriële veiligheidssystemen in Nederland. Daarnaast beschikt Yokogawa over een select netwerk van vestigingen en distributeurs die speciaal de markt voor test- en meetapparatuur bedienen. http://www.yokogawa.com/nl.