Yokogawa introduceert YTA610 temperatuurtransmitter

Yokogawa heeft een nieuwe temperatuurtransmitter geïntroduceerd. Alhoewel de temperatuurtransmitter, van het type YTA610, een middenklasse-model is, beschikt het over een behuizing met twee compartimenten zoals die ook voor de topmodellen wordt gebruikt. In de gescheiden compartimenten zijn het aansluitblok en de elektronica afzonderlijk ondergebracht. Met de introductie van YTA610 heeft Yokogawa de vernieuwing van de YTA-serie afgerond.

 

Achtergrond
Temperatuurtransmitters worden in de olie-, gas-, petrochemische, chemische, ijzer-, papier- energie-, waterbehandelings- en tal van andere industrieën ingezet om de signalen van thermokoppels, RTD’s en andere temperatuursensoren om te zetten en door te geven aan het monitoring- en besturingssysteem. De YTA-serie werd geïntroduceerd in 1998 en onderscheidt zich door een hoge betrouwbaarheid en uitstekende bestandheid tegen omgevingsinvloeden. De vernieuwing werd ingezet met de YTA710; het topklassemodel met een nog hogere meetnauwkeurigheid en een aantal nieuwe functies die inspelen op klantwensen. De YTA610 is de betaalbare middenklasser uit deze productserie.

 

Productkenmerken

Behuizing met dubbel compartiment
De YTA610 onderscheidt zich door de behuizing met tweevoudig compartiment. Het aansluitblok en de elektronica zijn hierbij in aparte compartimenten ondergebracht. Dankzij deze uitvoering, die normaal gesproken alleen op topklassemodellen is terug te vinden, kunnen de transmitters worden ingezet op locaties waar ze worden blootgesteld aan extreme temperaturen en een hoge vochtigheid.

Ruime keuze aan communicatieprotocollen
De YTA610 ondersteunt de meest recente versies van het HART en FOUNDATION Fieldbus communicatieprotocol, HART 7 en ITK 6. De YTA610 voldoet dan ook aan de IEC 61508-standaard voor functionele veiligheid van elektrische apparatuur. Begin volgend jaar wordt de YTA610 naar verwachting gecertificeerd voor SIL2.

Verbeterde zelf- en sensordiagnostiek
Alle YTA-transmitters worden geleverd met een verscheidenheid aan diagnostische functies waarmee problemen met de transmitters, zoals een niet-verbonden sensor, worden herkend. Naast deze functies biedt de YTA610 verschillende voorspellende functies. Hierdoor is het mogelijk om te voorspellen wanneer kalibratie en andere onderhoudswerkzaamheden moeten worden uitgevoerd.

Lokale parameterinstelling
Dankzij speciale, voor de YTA-modellen ontwikkelde software, kunnen de parameters voor transmitters en andere veldapparatuur eenvoudig worden ingesteld. De basisinstellingen zijn met het indrukken van een knop simpel mogelijk. Hierdoor is een PC overbodig hetgeen met name handig is bij het werken in het veld.

Samenvatting YTA modellen

 

  YTA610 YTA710
Nauwkeurigheid analoog/digitaal (AD) omzetting (gemeten met Pt100 RTD sensoren) ±0,14ºC ±0,10ºC
Aantal functies voor sensor-diagnose 5 9
Toepassingen

 

Procesomgevingen en onderhoud aan procesfaciliteiten

 

Voor meer informatie:
http://www.yokogawa.com/solutions/products-platforms/field-instruments/temperature-transmitters/