Yokogawa: volledige overname Soteica Visual Mesa

Yokogawa heeft de volledige overname van Soteica Visual Mesa afgerond. De overname van de technologieleider op het gebied van energiemanagement past binnen de doelstellingen van Yokogawa’s Transformation 2017 businessplan. Het plan richt zich onder meer op de uitbreiding van het aanbod aan geavanceerde oplossingen voor klanten.

Nu de overname is afgerond zal Soteica Visual Mesa (SVM) samen met Industrial Knowledge (IK), een cloudgebaseerde Data as a Service (DaaS)-aanbieder, worden geïntegreerd in KBC Advanced Technologies (KBC). Het onderdeel Industrial Knowledge ontstond na de overname van Industrial Evolution in december 2015. De overname van SVM is het vervolg op een eerder minderheidsaandeel dat Yokogawa in 2012 verwierf. Het bedrijf heeft een bewezen staat van dienst als het gaat om oplossingen voor energiemanagement. SVM levert energiebeheer- en -optimalisatieoplossingen voor de raffinage-industrie.

Na eerder dit jaar KBC te hebben overgenomen, formeerde Yokogawa een fusieteam dat de verschillende synergiemogelijkheden inventariseerde. Hiermee moet maximaal profijt worden gehaald uit de integratie van beide bedrijven en moet het aanbod voor Yokogawa-klanten nog verder worden verbreed. Eén van de resultaten is nu de samenvoeging van de activiteiten van Soteica met die van Industrial Knowledge en KBC. Verwacht wordt dat de gecombineerde kracht van deze bedrijven zal zorgen voor een uitbreiding en verbetering van de positie in de snelgroeiende markt voor energiemanagement-oplossingen voor de procesindustrie.

SVM’s Visual Mesa optimalisatiesoftware en KBC’s energie-adviesactiviteiten vullen elkaar aan en versterken elkaar. Op langere termijn wordt een naadloze integratie voorzien van oplossingen voor systeem- en ketenoptimalisatie in KBC’s belangrijkste simulatieplatform, Petro-SIM.

De merknamen KBC Advanced Technologies, Soteica Visual Mesa en Industrial Knowledge worden onder het KBC-merklabel geschoven, dat daarmee haar aanbod aan energie-managementoplossingen sterk ziet verbreden en nieuwe mogelijkheden ziet ontstaan voor ontwikkeling van cloudgebaseerde diensten. De brede combinatie moet ervoor zorgen dat klanten versneld nieuwe meerwaarde wordt geboden. De overname van de bedrijven en de integratie van de activiteiten in KBC sluit volledig aan op KBC’s missie om klanten het beste te bieden op het gebied van operational excellence en winstgevendheid. Tegelijkertijd ondersteunt het de visie van KBC om dé partner te zijn in de energie- en chemiemarkten.

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie:

Yokogawa Europe

Tel.: 088 464 1191

E-mail: info@nl.yokogawa.com

Website: www.yokogawa.com/nl

 

 

 

Over Yokogawa

Yokogawa’s wereldwijde netwerk van 92 bedrijven omspant 59 landen. Sinds de oprichting in 1915 is het bedrijf, dat een omzet heeft van 3,7 miljard US$, actief met hoogwaardige research en innovatie. De kernactiviteiten van Yokogawa omvatten industriële automatisering en besturing, test- en meetapparatuur, informatiesystemen en industriële dienstverlening. De industriële automatiseringsdivisie speelt een vitale rol voor een groot aantal industrieën, waaronder de olie-, chemie-, LNG-, energie- staal-, papier-, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie. Meer informatie over Yokogawa is te vinden op de website www.yokogawa.com.

 

Yokogawa Europe BV werd in 1982 in Amersfoort opgericht als Europees hoofdkantoor. Door heel Europa heeft Yokogawa vestigingen voor verkoop, service en engineering. Om de dekking en support die de procesbesturing en -automatisering met zich meebrengen te vergroten, is dit netwerk later uitgebreid naar Centraal en Oost Europa. Yokogawa ontwikkelt en produceert flowmeters bij Rota Yokogawa in Duitsland en vloeistofanalysers en industriële veiligheidssystemen in Nederland. Daarnaast beschikt Yokogawa over een select netwerk van vestigingen en distributeurs die speciaal de markt voor test- en meetapparatuur bedienen. http://www.yokogawa.com/nl.

 

 

 

(Redactie bericht: M. Franke)

 

Amersfoort, 12 december 2016