Zelfstroom lanceert crowdfundingproject van 1 miljoen euro

Zelfstroom heeft haar vijfde crowdfundingproject live gezet. Dit keer heeft het project een waarde van 1.000.000 euro (!) die Zelfstroom inzet om bij 250 particulieren zonnepanelen op het dak te leggen. Daarmee is dit het grootste crowdfundingproject voor duurzame energie tot nu toe in Nederland. Investeerders kunnen tegen een rente van 7% en een looptijd van 2 jaar investeren in zonnestroomsystemen die Zelfstroom verhuurt aan particulieren.

Zonne-energie goedkoper dan grijze stroom
Zelfstroom heeft het verhuren van zonnepanelen in Nederland geïntroduceerd en merkt dat de vraag heel snel toeneemt. Niet zo raar, vindt het bedrijf want groene, zelf opgewekte energie van de zon is immers veel goedkoper dan grijze stroom. “De lente, de lage prijzen en het feit dat huren van zonnepanelen steeds bekender wordt, zorgen er nu dus ook voor dat de crowdfundingprojecten van Zelfstroom groter worden en elkaar sneller opvolgen”, aldus Justin van der Loo, CFO bij Zelfstroom. “Over 5 jaar willen we voor 100 miljoen euro aan zonnepanelen op particuliere daken geplaatst hebben. Het feit dat we nu al een project van 1.000.000 euro neerzetten, laat zien dat we serieus op weg zijn.”

Duurzaam rendement
Voor investeerders in Nederland wordt duurzaam crowdfunden steeds aantrekkelijker. Zo ontvangen investeerders op dit nieuwe project van Zelfstroom gedurende de looptijd van 2 jaar, een rente van 7%. Het crowdfundingproject van Zelfstroom wordt aangeboden op het platform duurzaaminvesteren.nl, waar ook Triodos onlangs een aandeel in heeft genomen. Het bedrag van €1.000.000 euro wordt ingezet om 250 zonnestroomsystemen te plaatsen op particuliere daken in Nederland.

Op weg naar een fossielvrij Nederland
Het bedrijf heeft als missie om samen met woningeigenaren in Nederland een bijdrage te leveren aan het reduceren van fossiele brandstoffen. Zelfstroom faciliteert met het verhuren van zonnepanelen dat zoveel mogelijk particulieren de kans krijgen om gebruik te maken van duurzame zelf opgewekte energie. De woningeigenaar hoeft dan geen investering te doen, maar slechts een klein bedrag aan huur te betalen.