Minister Kamp bezoekt wereldspeler Dunlop® Protective Footwear

 

Minister Kamp van Economische Zaken heeft een bezoek gebracht aan Dunlop® Protective Footwear in Raalte. Het werkbezoek aan het hoofdkantoor van de wereldleider in beschermende laarzen volgt na de unieke overname van ONGUARD Industries van Ansell Corporation door Dunlop, die op 2 mei 2016 bekend werd gemaakt. De overname is mogelijk gemaakt door financiering van een bankconsortium onder leiding van de Rabobank. Door de deelname van de Nederlandse investeringsinstelling (NLII) aan dit consortium heeft de overname doelgericht en efficiënt plaats kunnen vinden. De NLII heeft als belangrijkste doelstelling de groei van de Nederlandse economie te bevorderen. Het Ministerie van Economische Zaken verstrekte 17 mei jongstleden een subsidie aan de NLII voor de opstartkosten van de komende twee jaar. Economische Zaken wil op deze manier beleggers aanmoedigen om in zorgvuldig gekozen Nederlandse bedrijven te investeren. Voor Dunlop heeft de overname van ONGUARD meerdere strategische overwegingen. Allereerst zorgt deze overname ervoor dat de groei van Dunlop® Protective Footwear in de Verenigde Staten en daarbuiten versneld wordt. Daarnaast versterkt het Dunlop merk de premium positionering van het ONGUARD productportfolio. Ook ontstaat de mogelijkheid om de unieke Purofort® laarzen via het brede distributienetwerk van ONGUARD effectiever in de Amerikaanse te vermarkten. Van origine is Dunlop sterk in Europa, waarbij ONGUARD een leidende positie in Amerika heeft. Dat maakt dat deze bedrijven gezamenlijk een grotere slagkracht hebben en wereldleider zijn met ruim 7 miljoen paar verkochte veiligheidslaarzen per jaar. De  veiligheidslaarzen bieden een optimale balans tussen bescherming en comfort aan voornamelijk professionele eindgebruikers in de agrarische sector, de voedingsindustrie, de algemene industrie waaronder de bouw, en in de olie-, gas- en mijnindustrie.
Allard Bijlsma, CEO van Dunlop® Protective Footwear: “We zijn trots dat we minister Kamp hebben mogen verwelkomen. ONGUARD is een zeer waardevolle toevoeging aan ons portfolio van veiligheidslaarzen om onze groei in de Verenigde Staten te kunnen versnellen. De NLII heeft een significante bijdrage geleverd om de financieringsbehoefte efficiënt in te vullen. Op deze manier kunnen we dit van origine Nederlandse bedrijf wereldwijd verder op de kaart zetten. Met de unieke Purofort® technologie bieden wij als Dunlop veiligheidslaarzen met optimale eigenschappen voor de professionele eindgebruikers.”
“Het is goed om te zien dat een Nederlands bedrijf durft te investeren in Amerika om daar in de behoefte van veiligheidslaarzen te voorzien. Deze markt kent hoge veiligheidseisen. Met de overname kan Dunlop haar innovatieve Purofort® producten ontsluiten voor de Amerikaanse markt. Ik ben blij dat het NLII, in goede samenwerking met de Rabobank, heeft kunnen bijdragen aan deze overname”, aldus Henk Kamp, minister van Economische Zaken. Klik hier voor informatie.