50 jaar IFAT

Meer dan 3.000 standhouders zullen aanwezig zijn op de IFAT, de internationale waterbeurs in München van 30 mei t/m 3 juni a.s. Startte deze beurs in 1966 met 147 standhouders op 18.000 m2 beursoppervlakte, inmiddels is het uitgegroeid tot 230.000 m2 voor waterthema’s als schoon water, afvalwaterbehandeling waterzuivering, watertransport en grondstofrecycling.

Het aantal vakmatige bezoekers is in de loop van 50 jaar gestegen van 7.650 naar een geschat aantal van 135.000 vakgenoten uit de hele wereld. De 16 hallen zijn volledig volgeboekt waarbij ook een groot deel van de buitenruimte wordt ingezet als presentatieruimte. Naast Duitsland zijn Italië, Nederland, Oostenrijk en de USA de belangrijkste leveranciers van waterkennis. Een wereldomvattende exportmarkt verzamelt zich in München met als speerpunt/start-up-markten Azië, Turkije, Rusland, Iran en Zuid-Afrika.

Kortom, een vakbeurs waar vraag en aanbod samenkomen en die past in de agenda van elke water(export)manager gericht op het vergroten van vak- en marktkennis. Een watermarkt sterk in beweging waarbij continue gezocht wordt naar probleemoplossend vermogen voor water- en milieutoepassingen. Stefan Rummel, CEO van de Messe München is tevreden en optimistisch over de ontwikkeling van de beurs met een sterk wereldwijde betrokkenheid. Dit verklaart ook de internationale groei van de IFAT met exposities in India, Rusland, Turkije en Zuid-Afrika. Voor 2018 staat in München een uitbreiding van de IFAT gepland met 20.000m2 om hiermee de ontstane exposanten-wachtlijst te beperken. Op naar de IFAT 2016.
Voor verdere informatie: www.ifat.de.