Duits Abwasser Verband Braunschweig kiest voor NuReSys technologie

Duits Abwasser Verband Braunschweig geeft de voorkeur aan de NuReSys technologie voor het verwijderen en terugwinnen van fosfaat.

NuReSys, voluit Nutrients Recycling Systems uit Waregem, zet een technologie in de markt om fosfaten uit afvalwaters terug te winnen als struviet wat als meststof kan hergebruikt worden.

Het AV Braunschweig heeft, in samenwerking met de consultants PFI Planungsgemeinschaft GbR, er onpartijdig voor gekozen om de NuReSys technologie in te zetten op hun waterzuivering “Steinhof”.

De verwachtingen in de tender neergeschreven waren zeer uitdagend. De toevoer kan variëren van 8 tot 25 m³/h terwijl de PO4-P-concentratie, naargelang het seizoen, kan schommelen tussen 300 en 800 ppm. Samen met haar Duitse partner Bremer-pro-Aqua heeft NuReSys een veelzijdige en flexibele oplossing op maat aangeboden die ook rekening houdt met de voor- en nageschakelde technieken.

Dipl. Ing. Thomas Meyer van Bremer Pro Aqua zegt: “Samen met NuReSys hebben we in 2006 een eerste struviet installatie gebouwd in Alpentreptow. Dit was een industriële toepassing in de melkindustrie. De samenwerking met NuReSys verliep ook deze keer aangenaam en correct; we zitten op dezelfde golflengte”.