‘Op weg naar nullozing’

Tijdens de IFAT-beurs in München, Duitsland, van 30 mei tot 3 juni, presenteerde Alfa Laval een volledig spectrum technologieën en diensten die de verwerkende industrieën helpen om hun ecologische voetafdruk van water en afvalstromen te verminderen door het hergebruik van water te maximaliseren, door afval om te zetten in waarde en door energieverbruik en afval te minimaliseren. De meeste industriële processen verbruiken veel water – een schaars goed. Ze genereren ook afval dat moet worden behandeld om te voldoen aan strenge eisen, om de vergunning te behouden en misschien zelfs uit te breiden. Maar afvalstromen bevatten vaak ook waardevolle hulpbronnen uit het hoofdproces die kunnen worden gerecycled. Alfa Laval heeft haar portfolio aanzienlijk uitgebreid en biedt nu verschillende technologieën voor zuivering van industrieel water en afvalverwerking. Veel van deze waren te bezichtigen bij de Alfa Laval stand op IFAT 2016 in München.

Afvalwaterzuivering op locatie – ook een onaangeboorde waterreserve
Industrieel afvalwater varieert aanzienlijk in specificatie. Het wordt vaak niet geaccepteerd door de gemeentelijke afvalwaterzuiveringsinstallatie dus is voorbehandeling of volledige zuivering ter plaatse nodig. Tegelijkertijd worden we geconfronteerd met een wereldbevolking die groeit met 75 miljoen per jaar, en gecombineerd met het verdwijnen van natuurlijke watervoorraden vormt dit een serieuze uitdaging. In 2025 hebben twee miljard mensen geen toegang tot schoon water. Dus elke liter die bespaard wordt – of teruggewonnen voor hergebruik – in de verwerkende industrie is welkom. In feite is afvalwater een onaangeboorde waterbron die steeds meer bedrijven willen verkennen. Alfa Laval biedt meerdere behandelingsmethoden die u kunnen helpen om aan de wetgeving te voldoen en die het hergebruik van water mogelijk maken.
Voor informatie over de oplossingen die Alfa Laval aanbiedt voor de verwerking van industrieel water en afval, kunt u terecht op de site