Ranglijst bedrijven met beste waterbeheer bekendgemaakt

Non-profit organisatie CDP heeft vandaag bekendgemaakt dat Asahi Group Holdings, Colgate Palmolive, Ford Motor Company en Toyota Motor Corporation een A-ranking hebben behaald voor hun watermanagementactiviteiten. De A-ranking bedrijven zijn voorlopers op het gebied van duurzaam waterbeheer. Daarnaast zijn de acties van deze bedrijven niet alleen gericht op het verminderen van het eigen waterverbruik, maar ook op het benutten van kansen om een positieve bijdrage te leveren aan het waterbeheer in hun omgeving. De ranglijst wordt openbaar gepubliceerd en biedt richtlijnen voor investeerders.

Terwijl de voorlopers progressie maken, wordt de kloof met de rest van de markt steeds groter. Opmerkelijk is dat meer dan de helft (53%) van de bedrijven er niet in slaagt om een risicoanalyse uit te voeren. Een basisstap voor elk bedrijf, dat zich wil weren tegen toekomstige waterproblematiek.
In het bijzonder zijn de olie- en gasbedrijven minder transparant over hun watergegevens. Slechts een kwart (22%) van de grootste beursgenoteerde energiebedrijven hebben dit jaar hun data openbaar gemaakt voor het rapport van het CDP.

Het Wereld Economisch Forum heeft de wereld waterproblematiek – droogte, overstromingen, watervervuiling en falende watervoorzieningen – erkend als meest significante bedreiging voor de samenleving in de komende tien jaar. Het mondiale waterrapport van CDP, ‘Accelerating action’, toont aan dat een select aantal bedrijven zich al actief inzet om deze problemen het hoofd te bieden.