Uniek kijkje achter de waterschermen

Op zondag 18 oktober 2015 staan de poorten open van de rioolwaterzuiveringen in Venlo en Susteren. Van 11.00 tot 16.00 uur houden de Limburgse waterschappen dan Open dag. Niet alleen is de zuiveringsinstallatie te bekijken. Met leuke proefjes, waterspellen, workshops, informatiestands en een fotoshoot met Droppie Water, valt er voor jong en oud ook veel te beleven.

Bezoekers komen meer te weten over wat nodig is voor droge voeten en schoon en veilig water om in te zwemmen. Kom kijken en krijg antwoord op vragen als: wat betekent de klimaatverandering voor wonen langs water? Wat doen een hydroloog en een ecoloog? Hoe leuk is het om te werken aan water? Ook zijn er gratis rondleidingen over de zuiveringsinstallatie met zijn waterberging, bezinktanks, vuil-etende bacteriën en andere technische snufjes. Normaal zijn de zuiveringsinstallaties alleen geopend voor groepen op afspraak.

‘s Ochtends van 9.00 – 12.00 uur is er eerst een exclusief programma voor havo-4 en vwo-5 scholieren, in samenwerking met het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland (Jet-Net). Alleen scholieren van deelnemende scholen kunnen zich daarvoor aanmelden via info@wpm.nl (Venlo) en info@overmaas.nl (Susteren). De open dag voor alle overige bezoekers begint vanaf 11.00 uur. De adressen zijn: Ubroekweg 38 in Venlo en Baakhoverweg 47a in Susteren.

Beleef Ons Water
Met de open dag bieden Waterschap Peel en Maasvallei, Waterschap Roer en Overmaas en Waterschapsbedrijf Limburg een uniek kijkje achter de schermen van het waterbeheer in Limburg. De dag sluit aan op de landelijke ‘Week van Ons Water’ (kijk voor meer info op Onswater.nl).