Vakbeurs Transport & Logistics 2016 werpt een blik op de toekomst

The future of multimodal transport & logistic services.

Rotterdam Ahoy was op 29 & 30 november en 1 december jl. het platform waar ruim 120 exposanten zich presenteerden op het gebied van logistieke dienstverlening, multimodaal transport, havens en scheepvaart, material handling en IT. Met 35 seminars, het warehouse van de toekomst en de interactieve workshops over visualiseren van interne en ketenprocessen was er genoeg te ontdekken voor de 4.052 bezoekers. Daarnaast is op vakbeurs Transport & Logistics het Starters Pavilion geïntroduceerd en werd voor het eerst het Transport & Logistics Night Event gehouden.

Gedurende drie beursdagen hebben gerenommeerde partijen als Bolk Transport, Bos Logistics, De Rijke Groep, E. van Wijk Group, GEODIS, Gondrand International, ID Logistics Benelux, Jan de Rijk Logistics, Meeus Group, PostNL Pakketten, Sluyter Logistics, Stow Nederland, Visbeen Transport, Willy Naessens Industriebouw Nederland, XPO Logistics en natuurlijk hoofdsponsor ABN AMRO de bezoekers kunnen informeren over de laatste trends en ontwikkelingen uit hun sector. Het exposantenaanbod is met maar liefst 30% gestegen. Bezoekers werden in hun behoefte voorzien en kwamen daarnaast naar de beurs toe om te netwerken. 82% van de bezoekers geeft aan na de beurs contact op te nemen met één van de exposanten om tot zaken te komen.

De volgende editie van Transport & Logistics vindt plaats in de Evenementenhal in Gorinchem van 20 t/m 22 november 2018. ‘Afgelopen zomer vond een grote acquisitie plaats. Artexis Easyfairs nam de Evenementenhal en haar drie venues over. Doordat deze hallen nu in eigen beheer zijn, kunnen we optimaal ons gastheerschap benutten, een nog betere service verlenen en zowel de exposanten als bezoekers voorzien van allerlei operationele voordelen’, zegt de heer Van Gent.

Tijdens deze editie gaven exposanten aan bezoekers een update van alle innovaties en noviteiten. Via seminars over achterlandverbindingen, duurzaamheid, douane en wetgeving, e-commerce, logistiek en personele uitdagingen en voorraadoptimalisatie konden bezoekers tevens nieuwe kennis opdoen. Bovendien was er het ‘warehouse van de toekomst’ te bewonderen en bleken de diverse workshops over het visualiseren van ketenprocessen een shot in de roos. Nieuw dit jaar was het Starters Pavilion. Zes startende ondernemers namen hieraan deel om met een kleine investering meer bekenbaarheid voor hun bedrijf te verkrijgen. 70% van de bezoekers geeft aan de volgende editie opnieuw te bezoeken.

Als klap op de vuurpijl vond op woensdag 30 november het Transport & Logistics Night Event plaats waar de gehele sector bijeenkwam om onder het genot van een drankje te netwerken in een informele sfeer. DJ No Sugar sloot de tweede succesvolle beursdag swingend af.

Exposanten en bezoekers hebben gedurende drie dagen van Transport & Logistics gebruik kunnen maken van de nieuwste marketingtechnologie. Bezoekers konden door middel van een chip in hun badge digitaal informatie verzamelen door hun badge langs een sticker op de stand van de gewenste exposant te halen. Bezoekers kregen aan het einde van de beursdag een mail met daarin alle gescande informatie. Exposanten kregen op hun beurt na afloop van de beurs een overzicht van bezoekers die hun sticker hadden gescand. 72% van de bezoekers gebruikte deze technologie om extra informatie te vergaren.

European Series
Transport & Logistics is onderdeel van een groot portfolio genaam ‘European Series’. Met succesvolle edities in Antwerpen, Liège en Porto is dit dé vakbeurs voor multimodaal transport en logistieke oplossingen. Een ander onderdeel van dit portfolio zijn de Logistics & Distribution beurzen, waarbij warehousing, distributie, e-commerce en just-in-time oplossingen centraal staan. De eerstvolgende editie van Logistics & Distribution vindt plaats op 5 & 6 april in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. Daarnaast kan dit evenement worden bezocht in Brussel, Helsinki, ‘s-Hertogenbosch, Madrid, Malmö, Stockholm en Zürich.