WaterLink groeit naar internationale allure

Pagina WaterLink.inddMet een snelgroeiende mondiale watersector kon je het voelen aankomen: het evenement WaterLink dat Water Alliance jaarlijks organiseert in het WTC in Leeuwarden gaat op 26 januari 2017 internationaal. Het thema is dit jaar: imagine. Volgens marketingmanager Juliette Douglas sluit de internationale focus aan bij de strategie die Water Alliance al langer had: Nederlandse watertechnologie verder helpen bij nationale- en internationale business.

Einstein zei het ooit al: ‘Met verstand kom je van A naar B, maar met verbeelding kom je een heel stuk verder.’ “Dat credo wordt tijdens WaterLink stevig omarmd”, benadrukt Douglas. “Want gedurende de gehele dag zal het woord ‘imagine’ een rode draad vormen. Dan heb je het over innovatie, maar bijvoorbeeld ook over geloof in eigen kunnen. Je verbeelden wat er allemaal mogelijk is. En doorzettingsvermogen. WaterLink 2017 gaat ondernemers daarmee absoluut verder helpen.”

Olympisch kampioen
Wereldvermaarde zwemmer Pieter van den Hoogenband (1978) zal zijn verhalen en kennis delen met de internationale watertechnologiesector. De topsporter brak definitief door toen hij tijdens Europese kampioenschappen in 1999 Istanbul maar liefst zes gouden medailles behaalde. Later volgden drie gouden plakken op de Olympische Spelen. “Maar uiteraard gaat het tijdens WaterLink 2017 niet alleen om Olympische medailles”, zegt Douglas. “Er zullen ook paralellen tussen topsport en ondernemen en tussen topsport en pionieren op het gebied van innovatie aan bod komen.”

Go Global
Inhoudelijk biedt WaterLink 2017 niet alleen een inspirerend plenair gedeelte, maar ook gedetailleerde verdieping in de vorm van maar liefst acht themasessies. Zo zal Hans Wouters, CEO van Brightwork, het hebben over Blauwalg. Ook vertegenwoordigers van de Amerikaanse stad Akron (Ohio), waar inmiddels al Nederlandse partijen aan het werk zijn, zullen hun ervaringen op dit gebied delen. Ook zal de vermaarde spreker Andrew Walker, voorheen global communications director voor Siemens Water Technologies en tegenwoordig consultant, een sessie begeleiden met de titel ‘How to go global with your business.’

Veel internationale best practises dus en diverse sprekers uit verschillende landen. Het is duidelijk: WaterLink groeit naar een niveau van internationale allure. Maar ook nationale innovaties worden niet vergeten. Tijdens de finale van de jaarlijkse WIS award (Water Innovation and Stimulation Award) zullen zeven Nederlandse innovaties uitvechten wie er met de prijs naar huis mag.

En dan is er nog de beursvloer. “Bedrijven kunnen zichzelf hier presenteren en met elkaar in gesprek komen”, aldus Douglas. “Er zijn overigens tal van programmaonderdelen waarmee ondernemers in watertechnologie op informele wijze verder kennis kunnen uitwisselen en ook tot zaken kunnen komen. Zoals men dat van het evenement gewend is: Never a dull moment.”

 

Waar & wanneer:

26 januari 2017, 10.30 uur – 20.00 uur

WTC Expo Center

Heliconweg 52,

8914 AT Leeuwarden

 

Profiteer van early bird korting wanneer u vóór 27 december 2016 registreert!

www.wateralliance.nl/waterlink